Mediapankki

Taidemaalariliiton Teosvälitys järjestetään jälleen verkossa ja Kaapelitehtaalla

Suomen suurin maalaustaiteen myyntitapahtuma Taidemaalariliiton Teosvälitys tuo tarjolle lähes 2500 teosta yli 700 Taidemaalariliiton jäsentaiteilijalta. Teoksista osa on esillä maaliskuussa Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa, ja osa on verkkomyynnissä kahden kuukauden ajan. Tapahtuma käynnistyy perjantaina 17.2., kun teosvalikoima julkistetaan ja teoksia on mahdollista ostaa ja varata verkossa. Kaapelitehtaalla tapahtuma avaa ovensa yleisölle lauantaina 11.3.

Vuotuinen Kaapelitehtaan myyntinäyttely toimii monille taiteen ystäville katsauksena suomalaisen maalaustaiteen nykyhetkeen. Teosvälityksen ripustuksen mittakaava on Suomessa ainutlaatuinen ja kansainvälisestikin harvinaisuus. Merikaapelihallin 3148 neliömetrin näyttelytilassa on samanaikaisesti esillä noin 1400 teosta. Ilmainen näyttely houkuttelee vuosittain tuhansittain kävijöitä. Kävijämäärät kasvoivat 2000-luvun ajan tasaisesti koronavuosiin saakka, saavuttaen parhaimmillaan noin 20 000 vuotuista kävijää. Viimeisten kahden vuoden ajan Taidemaalariliitto on panostanut verkkotapahtuman kehittämiseen Kaapelitehtaan näyttelyn rinnalle. Verkkotapahtuman myötä Teosvälityksen kesto on laajentunut kahden kuukauden mittaiseksi ja tavoittavuus on kehittynyt alueellisesta koko Suomen kattavaksi.

1970-luvulta lähtien vuosittain järjestetty Teosvälitys on saanut alkunsa Valtion taideteostoimikunnan ja muiden kokoelmien teoshankintatilaisuutena. Vuodesta 1987 lähtien tilaisuus on ollut avoin myös yksityisasiakkaille. Vuodesta 1990 alkaen Teosvälitys on järjestetty Kaapelitehtaalla. 

Teosvälitys 2022. Kuva: Pekka Parviainen

Taidemaalariliiton Teosvälitys 2023

Verkossa 17.2.–17.4. Kaapelitehtaalla 11.–19.3.

Kaapelitehdas, Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki
Avoinna: ma–pe 12–18, la–su 11–17. Vapaa pääsy.

www.facebook.com/taidemaalariliitonteosvalitys
www.instagram.com/taidemaalariliitonteosvalitys
www.twitter.com/tmliitto

Lisätietoja: Pekka Parviainen
Teosvälityksen projektipäällikkö, Taidemaalariliitto
044 544 4449, pekka.parviainen(a)painters.fi


Taidemaalariliitto

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä Taidemaalariliitossa on yli 1500. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Taidemaalariliitolla on galleria, taiteilijatarvikevälitys ja toimisto Helsingissä. Lisää tietoa Taidemaalariliiton toiminnasta osoitteessa: www.painters.fi


Taidemaalariliiton logo