Mediapankki

Taidemaalariliiton Teosvälitys järjestetään jälleen verkossa ja Kaapelitehtaalla

Suomen suurin maalaustaiteen myyntitapahtuma Taidemaalariliiton Teosvälitys järjestetään verkossa ja Kaapelitehtaalla. Teosvälityksen valikoimassa on lähes 2500 teosta yli 700 Taidemaalariliiton jäsentaiteilijalta. Teoksista osa on esillä Kaapelitehtaalla ja osa on verkkomyynnissä kahden kuukauden ajan.

Teosvälitys 2022. Kuva: Pekka Parviainen

Teosvälitys houkuttelee Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin vuosittain tuhansia taiteen ystäviä. Tapahtuman kävijämäärä on korkeimmillaan ollut noin 20 000 näyttelyvierasta. Viime vuosina Merikaapelihallin näyttelyn ohelle on tullut kahden kuukauden mittainen verkkomyynti. Teoksia voi verkosta ostaa koko Suomen kattavalla kotiinkuljetuksella. Verkossa voi myös 28.2. asti tehdä Kaapelitehtaalle teosvarauksen, jolloin päätöksen teoksen hankkimisesta voi tehdä paikan päällä.


Kaapelitehtaan näyttely on erinomainen vierailukohde taidehankintoja suunnittelevalle. Esillä on kattava läpileikkaus suomalaisen maalaustaiteen nykyhetkestä. Teosvälityksen ripustuksen mittakaava on Suomessa ainutlaatuinen ja kansainvälisestikin laajuudeltaan harvinainen. Merikaapelihallin 3148 neliömetrin näyttelytilassa on samanaikaisesti esillä noin 1400 teosta.


1970-luvulta lähtien vuosittain järjestetty Teosvälitys on toiminut alun perin Valtion taideteostoimikunnan ja muiden kokoelmien teoshankintatilaisuutena. Vuodesta 1987 lähtien tapahtuma on ollut kokoelmien lisäksi avoin myös yksityisasiakkaille. Tilaisuus on järjestetty Kaapelitehtaalla vuodesta 1990 alkaen.

Taidemaalariliiton Teosvälitys 2023

Verkossa 17.2.–17.4. Kaapelitehtaalla 11.–19.3.

Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki. Sisäänkäynnit: M5, M2 ja M1.

Avoinna: ma 12-20, ti-pe 12–18, la–su 11–17. Vapaa pääsy.

www.facebook.com/taidemaalariliitonteosvalitys
www.instagram.com/taidemaalariliitonteosvalitys
www.twitter.com/tmliitto

Lisätietoja: Pekka Parviainen
Teosvälityksen projektipäällikkö, Taidemaalariliitto
044 544 4449, pekka.parviainen(a)painters.fi

Annu Kapulainen, How Much Is the Fish?, 2022, öljy pöytäkoneen näytölle. Kuva: Johnny Korkman
Erno Enkenberg, Fantasy, 2022, öljy kankaalle. Kuva: Erno Enkenberg.
J.P. Köykkä, Minäkään en tiedä kuka sitä laivaa ohjaa, 2022, sekatekniikka. Kuva: J.P. Köykkä.

Taidemaalariliitto

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä Taidemaalariliitossa on yli 1500. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Taidemaalariliitolla on galleria, taiteilijatarvikevälitys ja toimisto Helsingissä. Lisää tietoa Taidemaalariliiton toiminnasta osoitteessa: www.painters.fi

Taidemaalariliiton logo