Taidemaalariliitto

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä liitolla on yli 1500. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Taidemaalariliitolla on galleria, taiteilijatarvikevälitys ja toimisto Helsingissä.

Galleriatoiminnan lisäksi liitolla on myös muuta näyttelytoimintaa. Jäsenilleen liitto tarjoaa erilaisia taiteilijoiden tarvitsemia palveluja, muun muassa verotukseen ja sosiaalisiin kysymyksiin liittyvää neuvontaa sekä tiedotusta ajankohtaisista ammatillisista asioista. Liitto toimii kuvataiteen asiantuntijana viranomaisiin päin. Taidemaalariliitto toimii yhteistyössä Suomen Kuvanveistäjäliiton, Suomen Taidegraafikoiden, Valokuvataiteilijoiden liiton, Muu ry:n, Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton ja Suomen Taiteilijaseuran kanssa. Taidemaalariliitto saa toimintaansa Taiteen edistämiskeskuksen avustusta.

Jenni Eskolan näyttely tm•galleriassa.

Palvelut yleisölle

Liitto palvelee yleisöä jakamalla informaatiota ja vastaamalla kuvataiteeseen ja erityisesti maalaustaiteeseen liittyviin kysymyksiin. tm•galleriasta saa tietoa muotokuvamaalareista sekä erikoistekniikoita hallitsevista maalareista (seinämaalaus, lasimaalaus, mosaiikki, valoteokset, hologrammi jne.). Liitto järjestää pyynnöstä koululaisille ja päiväkotiryhmille tutustumiskäyntejä tm•gallerian näyttelyihin. Taidemaalariliitto järjestää vuosittain Teosvälitys -tapahtuman Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Lisätietoja: www.painters.fi

Teosvälitys 2023. Kuva: Jussi Tiainen.