Mediapankki

Viittoma- ja selkokielisiä sukelluksia maalaustaiteeseen Taidemaalariliiton Teosvälityksessä

Taidemaalariliiton teosvälitys on Suomen suurin vuosittainen kuvataidetapahtuma, joka esittelee noin 1600 teosta lähes 700 taiteilijalta Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Tapahtuma antaa rikkaan kokemuksen kotimaisesta maalaustaiteesta kaikessa monimuotoisuudessaan. Tilaisuus on avoinna vielä sunnuntaihin 17.3. saakka.

Monimuotoisen taiteen olemassaolo edellyttää, että jokaisella on aito mahdollisuus kokea taidetta yhdenvertaisesti ja päästä osalliseksi kulttuuritarjonnasta. Taidemaalariliitto on sitoutunut maalaustaiteen ja taiteilijoiden asemaa edistäessään vahvistamaan myös tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Teosvälitystapahtumassa tämä näkyy tilaisuuden aikana järjestettävinä viittoma- ja selkokielisinä opastuskierroksina. Taidemaalariliitto haluaa osaltaan poistaa esteitä taiteeseen ja taidekeskusteluun osallistumiselta.

Viittomakielisiä opastuksia vetää torstaina viittomakielinen taiteilija Visa Seilola. ”Taide avautuu uudella tavalla kun saa tietoa omalla kielellään, ja sen vuoksi se kutsuu enemmän ihmisiä kohtaamaan taidetta”, Seilola toteaa Teosvälitystapahtuman viittomakielisten kierrosten merkityksestä.

Selkokielisillä kierroksilla palvellaan paitsi maahanmuuttajataustaisia myös muita ryhmiä, joilla on kielellisiä haasteita. Selkokielinen opastus toteutetaan yhteistyössä Selkokulttuuri ry:n kanssa. Oppaana kierroksilla toimii Hanna Alajärvi.

Opaskierrokset:

Viittomakielinen opastus, Visa Seilola torstaina14.3.2024 klo 14.00 ja klo 16.30
Selkokielinen opastus, Hanna Alajärvi, lauantaina 16.3.2024 klo 14.00

Taidemaalariliiton Teosvälitys

8.–17.3.2024

Kaapelitehdas, Merikaapelihalli, Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki. Avoinna: ma–pe 12–18, la–su 11–17.

teosvalitys.painters.fi

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/taidemaalariliitonteosvalitys/

Instagramissa: https://www.instagram.com/taidemaalariliitonteosvalitys/

Lisätietoja: Pekka Parviainen,Taidemaalariliitto, pekka.parviainen@painters.fi, 044 544 4449

Teosvälitys 2024. Kuva: Pekka Parviainen.
Susanna Iivanainen, Space, 2018, muste ja akryylimaalaus kankaalle, 65×54 cm. Teoskuva: Susanna Iivanainen
Leena Niivuori, Maalausjälki no 8, 2018, hiilikynä ja akryyli kankaalle, 115×95 cm. Kuva: Leena Niivuori.

Taidemaalariliitto

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä Taidemaalariliitossa on noin 1550. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Taidemaalariliitolla on galleria, taiteilijatarvikevälitys ja toimisto Helsingissä. Lisää tietoa Taidemaalariliiton toiminnasta osoitteessa: www.painters.fi

Taidemaalariliiton logo